top of page

 Excursies

4/5 dagen Knini Paati

Altijd al in de jungle willen slapen? 

 

Ga naar Boven-Suriname en trek de jungle in. Je overnacht in een prachtig eco resort. Wil je in de jungle slapen, dan kan dat ver weg van alle luxe in een jungle kamp. Maak een wandeling door een van de vele dorpen langs de Boven-Surinamerivier en neem een verfrissende duik in de Tapawatra soela. 

4 dagen Blanche Marie vallen & Apura

De trots van Suriname vindt je in het westen van Suriname op ca 300 km van Paramaribo. 

Een ongerept natuurgebied, waar maar liefst 8 apensoorten en wel 200 vogelsoorten leven. Bezoek tevens het Indianendorp Apura.

4 dagen Kabalebo

De tour voor de echte natuurliefhebber die zijn bezoek wil afwisselen met actief zijn maar ook met het genieten van de prachtige natuur in het Amazone gebied. Vissen, dieren spotten, hiken, kanovaren, bergbeklimmen, het kan er allemaal in de omgeving van dit luxe jungle resort.

Excursies
2 dagen Schildpadden & Dolfijn tour

Ben jij een natuurliefhebber?

Vanuit plantage Johanna Margreta vaar je door het moeras en mangrove naar het strand van Suriname. Hier ga je s'avonds op zoek naar Kaaimannen en de zeeschildpadden, die jaarlijks hier hun eieren komen leggen.

Ga met de boot in de mondig van de Suriname rivier kijken naar de spelende dolfijnen.

Brownsberg

Even een dag actief zijn?

 

Het natuurpark is een reservaat dat gelegen is in het district Brokopondo. Het gebied ligt op een berg van ca 500 meter hoog. Het is een zeer rijk flora en fauna gebied. Je komt hier onder andere de brulaap, de trompetvogel en de agoeti tegen. Je komt hier ook veel medicinale planten tegen en kan lekker afkoelen in een van de watervallen.

Ben jij een natuurliefhebber? 

 

Bezoek dan het Indianendorp Galibi aan de westkust van Suriname. Galibi bestaat uit twee Indianendorpen, Christiaankondre en Langamankondre. Bezoek hier de legstranden van de zeeschildpadden en geniet van de rust en gastvrijheid van de ca 750 bewoners.

3 dagen Galibi

Bij een vogelliefhebber? 

 

Ga in het district Nickerie naar het natuurgebied Bigipan. Het gebied is maar liefs 135.000 hectare groot en het wemelt er van volgels als, rode ibis, Flamigo's reuze ijsvogel en nog veel meer.

Hier overnacht je op het meer en ga je in de avond kaaimannen spotten. Ook zin in een modderbad? Dat kan hier ook!

2 dagen Nickerie Bigipan
Stadswandeling
Paramaribo

Cultuur snuiven?

 

Maak een wandeling door de straten van Paramaribo onder leiding van een lokale gids.

Deze zal je alles over de geschiedenis van deze houten stad vertellen.

2 dagen Jeep safari

Zin in adventure?

Ga dan met een 4 x 4 dwars door de verschillende savanna's en langs een oude spoorlijn in het binnenland van Suriname. Rij door mul zand en overgelopen kreken van het ene naar het andere inheemse dorp. We overnachten in de natuur en gaan ook opzoek naar verschillende dieren die in dit gebied leven.

Commewijne
boottrip

Genieten op het water

Je maakt een boottocht over de Commewijne rivier en brengt een bezoek aan het fort Nw Amsterdam, je bezoek een oude plantage en gaat de lekkerste roti van Suriname eten op de plantage Johan en Margretha. Neem ook even een kijkje in de speeltuin van de witte dolfijnen op de Suriname rivier.

bottom of page